Monday, 14 September 2015

MAJLIS PENGHARGAAN PASUKAN BOLA SEPAK UIAM

Prof. Dr. Mizan Hitam(tengah) bersama para pemain Pasukan Bola Sepak UIAM "IIUM Mustang" pada majlis penghargaan yang diadakan di UIAM Kampus Gombak

Oleh Roslan Rusly

Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia(UIAM) Ybhg. Prof Datuk Dr. Mizan Hitam hari ini hadir pada majlis penghargaan untuk pasukan bola sepak UIAM di Kampus Gombak. Majlis yang dianjurkan oleh Pusat Pembangunan Sukan UIAM adalah untuk menghargai dan meraikan para pelajar yang  cemerlang dalam bidang sukan bola sepak.

Untuk rekod Pasukan Bola Sepak UIAM iaitu Pasukan IIUM Mustang telah menjadi Johan Divisyen tiga tahun 2014 pada kejohanan liga Institut Pengajian Tinggi(IPT).

Pada tahun 2015, pasukan ini juga telah menjadi Johan Divisyen dua dan tahun hadapan pasukan bola sepak ini akan bermain untuk divisyen satu.

Selain itu juga, pasukan bola sepak IIUM MUSTANG ini turut merangkul pingat gangsa untuk Kejohanan Piala FA iaitu Liga IPT. Untuk Kejohanan Majlis Sukan Universiti Malaysia(MASUM) pasukan bola sepak ini layak hingga ke separuh akhir dan suku akhir untuk piala menteri pengajian tinggi.

Salah seorang pemain daripada pasukan ini terpilih dalam mewakili Malaysia untuk Kejohanan Bola Sepak MasThai di Chiang Mai yang akan berlangsung pada 18 hingga 22 september ini.

Prof. Mizan ketika ditemui berkata beliau amat menghargai penat lelah yang telah ditunjukkan oleh para pelajar dalam menaikkan lagi nama Universiti dalam arena sukan.

"Saya mengharapkan agar semua pemain dapat bersama-sama menaikkan lagi nama Universiti namun dalam masa yang sama kecermelangan dalam bidang akademik sama seiring dengan bidang sukan".Ujarnya

No comments:

Post a Comment